Fotballspiller
16
år som profesjonell fotballspiller
27
Liga mål

Ronny Johnsen

Fotballspiller
Om

Spiller som med hell kunne benyttes både som midtstopper og sentral midtbanespiller. Norske Ronny Johnsen kom til United fra Istanbul-klubben Besiktas i 1996, og fikk med seg vinnermedaljer i Premier League (3), FA-cup og Champions League. Deretter ble en stor fotballkarriere ødelagt av skader.

Da lynraske Ronny Johnsen skrev under fra Besiktas i 1996, ble han samtidig Uniteds første nordmann. Han var 27 år gammel, og kjent som en rolig og spillende midtstopper.

Før han kom så langt og tok turen utenlands, hadde han spilt norsk Tippeliga-fotball for Lyn og Lillestrøm. Der syntes det bare å være et tidsspørsmål før han ville bli plukket opp av en klubb i en av de store ligaene, enten på Kontinentet eller i England. Så ble det altså Istanbul-klubben Besiktas.

Og kanskje var det ikke så dumt å skaffe seg litt erfaring fra heftige Süper Lig.
Johnsens fremganger på Inönü Stadyumu skjedde raskt, og Manchester United var en av flere storklubber som merket seg den norske landslagsspilleren. Bare et halvt år etter at flyttelasset var sendt avgårde fra Lillestrøm, Norge til Istanbul, Tyrkia, ble det omdirigert til Manchester, England.

Debuten

17 dager etter at overgangen var et faktum, debuterte Ronny Johnsen for Englands regjerende liga- og cupmestere, i treningskampen mot Portadown i Nord-Irland.

Tre uker senere fulgte ligadebuten, da han kom inn fra benken og erstattet en skadet Roy Keane i borteoppgjøret med Wimbledon. Men med all respekt; det er ikke Johnsens debut som huskes best fra den oppskriftsmessige 3-0-seieren denne augustdagen i Sør-London, men derimot David Beckhams fantastiske overtidsscoring fra egen banehalvdel.

Ligamester

Og siden debuten på Selhurst Park gikk det slag i slag for nordmannen. Han fikk 42 kamper i sin første sesong, og kunne dra på ferie med sin første ligavinnermedalje hengende rundt halsen.

De to neste sesongene fortsatte Johnsens suksess i United-trøyen. Riktignok fikk verken han eller klubben medaljer for innsatsen i oppfølgersesongen, men Uniteds nummer 19 (joda, trøye nr. 5 fikk han først tildelt sesongen etter) hadde i det minste etablert seg som et soleklart innslag på Alex Fergusons førstelag.

Trippelvinner

Skuffelsen over manglende uttelling i 1997/98, ble imidlertid fort glemt da Manchester United året etter gikk hen og gjorde det «umulige». Johnsens ligamesterskap nummer to ble få dager senere fulgt opp med vinnermedalje i FA-cupen, og som om ikke det var nok, gikk laget hen og vant Champions League med en dramatisk finaleseier over Bayern München på Camp Nou i Barcelona. Tre titler i løpet av ti vidunderlige maidager. Og Ronny Johnsen var med på det hele.

Begynnelsen på slutten

Det verken han selv eller noen andre visste da, var at de neste tre sesongene skulle bli preget av et ørkesløst skademareritt.

Dette førte til at han ikke var kvalifisert for ny ligavinnermedalje da United igjen gikk til topps i 2000. Året deretter nådde han så vidt opp i et tilstrekkelig kampantall til å bli tildelt vinnerbevis da United vant sitt tredje mesterskap på rad. Men så var det slutt for Ronny Johnsens United-karriere. Etter 150 kamper [131+19] og ni mål, utløp kontrakten;  og — med en skadehistorikk som hans, var det aldri snakk om en ny avtale.
Synd for Johnsen, og synd for Manchester United. Skadefri og i form var nemlig den etter hvert 32 år gamle nordmannen en klassespiller.

Etter United

Seks år på Old Trafford ble etterfulgt av to på Villa Park, hvor Johnsen, med nærmere 50 ligakamper på to år, gjorde mer enn rett og skjell for seg. I Newcastle gikk det derimot ikke like bra, og i 2005 dro Johnsen tilbake til Norge etter nesten ti sammenhengende år i utlandet.
Vålerengen ble siste stopp i en lang og innholdsrik fotballkarriere. Den satte Ronny Johnson selv endelig punktum for ved sesongslutt i i 2008.

Ref: United.no

Hvorfor velge oss?

Skap opplevelser for deres arrangement med spillere i verdensklasse.

Unike kontakter

Vi har mange kontakter som kan hente de rette legendene til Norge.

Globale legender

Vi har legender over hele verden, klar for å bli med på deres neste event.

Top notch

Våre arrangement er ikke som alle andres. Vi har med elementer som gjør hele opplegget gjennomført.

Bli kjent med legendene

Bli kjent med noen av verdens største fotballstjerner.

Meld din interesse så tar vi kontakt med dere!

Takk! Den e-post er sendt inn.
Oops! Noe gikk galt under sendingen av skjemaet.